Férfi NB I: Startol a középszakasz
07
Apr
2018
Férfi NB I: Startol a középszakasz
2018. április 7.  |  15:25
Falco-Kecskemét találkozót rendeznek a felsőházi középszakasz első fordulójában. A hazaiak a szegedi vereség (77-98) után magabiztos győzelmet arattak a Pécs ellen otthon (80-61), a KTE pedig megnyerte az utolsó két mérkőzését, szerdán a Körmendet győzte le simán, 93-77-re. A két együttes bő két hete találkozott egymással, akkor 99-75-re nyertek a sárga-feketék. Kovács Bence és Dancsecs András sérült a hazaiaknál. 

Az idei szezonban már hatodjára találkozik egymással az Alba Fehérvár és az Egis Körmend. A fehérváriak négyszer is legyőzték Ferenczéket - kétszer a FIBA EC-ben, egy alkalommal a Magyar Kupában, egyszer pedig a bajnokság alapszakaszában hazai pályán -, legutóbb azonban a vasiak nyertek Körmenden 79-67-re. Alhaji Mohammed kisebb sérüléssel vállalta a soproni meccset, azóta pedig csak rosszabb lett az állapota, így szombaton biztosan nem lép pályára.

Fél héttől a Kaposvárt látja vendégül a PVSK. A pécsiek 13, a somogyiak 12 sikerrel várják a bajnokság következő szakaszát. Az utóbbi hetekben a Kaposvár három mérkőzést nyert zsinórban, közte az éllovas Szolnok ellen is, ám az alapszakaszban a csapatok két találkozóján egyaránt Csirke Ferenc együttese örülhetett. Harazinnak kiújult a derékfájdalma, szerda óta nem edzett. Durham sem edzett, neki a bokája rakoncátlankodik. A másik oldalon Dunn és Hock játékára továbbra sem számíthat Fekete edző.

A ZTE a Szegedet látja vendégül a középházban. Nincs túl jó formában Bencze Tamás együttese, hiszen legutóbbi három mérkőzését rendre elveszítette, szerdán Debrecenben kapott ki 83-71-re. A vendégek az Alba elleni zakó (63-85) után fontos győzelmet arattak a MAFC ellen (108-85). James Kinney bokája megsérült, kérdéses a játéka, a szegedieknél pedig Révész Ádám biztosan nem játszhat.

Férfi NB I. A-csoport, felsőházi középszakasz
18:00: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – KTE-Duna Aszfalt
19:00: Alba Fehérvár – Egis Körmend

Férfi NB I. A-csoport, középházi középszakasz
18:00: Zalakerámia ZTE KK – Naturtex-SZTE-Szedeák
18:30: Pécsi VSK-VEOLIA – Kaposvári KK

Vármegyei szövetségek