Férfi NB I: Jön az alapszakasz-záró
04
Apr
2018
Férfi NB I: Jön az alapszakasz-záró
2018. április 4.  |  11:35
Szerdán este a 23. fordulóból elhalasztott mérkőzéseket pótolják a férfi élvonalban, ezzel véget ér az alapszakasz. Az összes találkozót egy időben, 18 órától rendezik.

A már biztos alapszakasz-győztes Szolnok a Kaposvár vendége lesz. Mindkét csapat jó formában van, a hazaiak két, a vendégek három meccset nyertek zsinórban. Decemberben a piros-feketék örülhettek a Tiszaligetben (76-65). Ha Dragan Alekszics együttese ma este győz, akkor a legutóbbi hat szezon legjobb alapszakasz-első mérlegét szállítaná a 22-4-es mutatóval. Érdekesség, hogy ez a 2010/11-es pontvadászatban már sikerült a Tisza-partiaknak. A somogyiaknál Chris Dunn-nak még mindig gipszben van a keze, Tóth Péternek pedig egy hetet ki kellett hagynia, mert a talpában volt egy gyulladás, előbbi biztosan nem játszik, utóbbi szereplése kérdéses.

A felsőházba igyekvő Kecskemét a Körmendet látja vendégül. A hazaiak legutóbb másfél hete léptek pályára, akkor 79-70-es győzelmet arattak a DEAC ellen, míg az MTE múlthét csütörtökön 89-77-es vereséget szenvedett Pécsen. A két együttes őszi mérkőzésén 91-85-ös körmendi siker született. Ha a lila-fehérek nyernek, biztosan ott lesznek az elitben, ellenkező esetben figyelniük kell a Paks és a Pécs meccsére.

Az alapszakasz utolsó fordulójáig egyedül a Falco őrizte meg veretlenségét hazai pályán, a képbe már csak a Pécs "piszkíthat bele". A szombathelyi győzelem egyébként nem is áll távol a baranyaiaktól, hiszen az Alba mellett csak a PVSK tudott az elmúlt két évben nyerni az Aréna Savariában. A vasiaknál Dancsecs András és Kovács Bence sérült, Durázi Krisztofer viszont visszatér.

A címvédő Alba Fehérvár együttesét látja vendégül a Sopron KC az alapszakasz zárófordulójában. A tabellán elfoglalt helyezések alapján a találkozó esélyese a negyedik Alba, ám az utolsó előtti Sopron számára minden győzelem létfontosságú a kiesés elkerülése érdekében. Dénes Gábor és Élő Bálint még jó pár hétig harcképtelen, de Takács Norbert játéka is kérdéses, ugyanis a hétfői edzésen bokasérülést szenvedett. A vendégeknél mindenki egészséges.

A középszakaszt az alsóházban folytató DEAC fogadja a középházba jutó Zalaegerszeget. A két csapat decemberi mérkőzésén a dupla-dupláig jutó Ivica Radic vezérletével - harminc pont, tíz lepattanó - győzött a ZTE 99-88-ra. Az újoncnál Farkas Attila időről időre próbálkozik az edzésekkel, de a játékára még nincs esély, míg a másik oldalon Szabó Zsolt és Radic is bokasérüléssel bajlódott, de várhatóan ők pályára lépnek.

A Paks a Jászberényt látja vendégül. Az már eldőlt, hogy Nikola Lazics együttese nem juthat be a középházba, a Paksnak azonban mindenképpen győzelemre van szüksége ahhoz, hogy egyáltalán legyen esélye a felsőházra, ehhez az kellene, hogy a Pécs nyerjen Szombathelyen, a KTE pedig kikapjon otthon a Körmendtől. A két fél őszi mérkőzésén 88-70-re nyert az ASE.

A 10. Szeged (10-15) fogadja a 14. MAFC-ot (6-19). Mindkét csapat helye biztos már a középszakaszban: a hazaiak a középházban, a vendégek az alsóházban folytatják. Az azonban korántsem mindegy, hogy ki milyen mérleget visz magával az alapszakasz után. Andjelko Mandics vezetőedző Révész Ádámra nem számíthat, a fővárosiaknál mindenki bevethető.


Férfi NB I. A-csoport, 23. forduló

Kaposvári KK - Szolnoki Olaj KK, szerda 18:00
Atomerőmű SE - JP Auto-JKSE, szerda 18:00
Sopron KC - Alba Fehérvár, szerda 18:00
KTE-Duna Aszfalt - Egis Körmend, szerda 18:00
Naturtex-SZTE-Szedeák - MAFC, szerda 18:00
DEAC - Zalakerámia ZTE KK, szerda 18:00
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Pécsi-VSK VEOLIA, szerda 18:00 

Vármegyei szövetségek