Férfi NB I: Jön a 26. forduló
24
Mar
2018
Férfi NB I: Jön a 26. forduló
2018. március 24.  |  11:45
A 26. forduló következik a férfi élvonalban, az összes mérkőzést szombaton este hat órától rendezik.

A Kaposvártól elszenvedett hazai veresége után a második helyen álló Falcót fogadja a Szeged. A két csapat legutóbbi összecsapását 96-81-re a sárga-feketék nyerték Szombathelyen. A hazaiakhoz Juhos Levente már visszatért, míg a vasiaknál Kovács Bence térdsérülés miatt három hétre kidőlt, Durázi Krisztofernek pedig a bokájával vannak gondok.

A forduló rangadóját Körmenden rendezik, ahol a bajnoki címvédő Alba vendégszerepel. A két együttes elég jól ismeri már egymást, hiszen a 2017/18-as szezonban ez lesz az ötödik meccsük. Egyszer a bajnokságban és a kupában, kétszer a FIBA Europe Cupban mérkőztek meg egymással a felek, valahányszor Braniszlav Dzunics csapata örülhetett a győzelemnek. A vendégektől Alandise Harris fog hiányozni.

A Kaposvár-Paks szomszédvári rangadók mindig nagy csatát hoznak, vélhetően ez ma este sem lesz másként. A kék-fehérek a nyolcért, a piros-kékek a felsőházért küzdenek. Érdekesség, hogy a somogyiak eddig annyiszor nyertek otthon, ahányszor a tolnaiak idegenben (hatszor). Fekete Ádám vezetőedző Chris Dunnra még nem számíthat.

A Kecskemét a Debrecent fogadja a Messzi István Sportcsarnokban. A lila-fehérek legutóbb simán kikaptak Szombathelyen (75-99), ám előtte legyőzték a MAFC-ot (90-81) és a Kaposvárt (82-68). Az újonc is kezd magára találni, Berényi Sándor együttese egyre jobb formába lendül, hiszen előbb meglepetésre legyőzte idegenben a Pécset (88-81), majd nagy csatára késztette hazai pályán az Olajt (81-87). Az újoncnál Farkas Attilára továbbra sem bevethető, Isaiah Armwood sem százszázalékos, de van esély arra, hogy pályára lépjen.

A legutóbb Zalaegerszegen bravúrgyőzelmet arató PVSK az alsóházban érdekelt Sopront fogadja. A hazaiaknál három játékos pályára lépése is kérdéses (Veljko Budimir lázas beteg, Devin Brooks a legutóbbi meccs óta nem edzett, beállt a háta, Harazin Tamás pedig kapott egy rúgást, be van dagadva a térde), Supola Zoltán viszont már kaphat néhány percet. Sabáli Balázs vezetőedző Dénes Gáborral és Élő Bálinttal nem számolhat. A két csapat soproni találkozóján a Pécs 76-60-ra nyert decemberben, így van miért visszavágniuk a vendégeknek.

Az 5-19-es mutatóval utolsó MAFC fogadja a 8-16-tal álló Jászberényt az alsóházban. Mindkét csapat vereséggel hangolt a derbire. A hazaiaknál mindenki egészséges, a vendégeknél Miljan Rakics már szerdán is betegen játszott, Remon Nelson pedig edzés nélkül. A helyzet azóta sem sokat javult.

A Zalakerámia ZTE KK együttesét látja vendégül a listavezető Szolnoki Olaj KK. A felsőházért harcoló zalaiak az előző játéknapon meglepetésre hazai pályán kikaptak a PVSK-tól, de bizonyára a Tiszaligeti körcsarnokban sem lesz egyszerű dolguk.


Férfi NB I. A-csoport, 26. forduló

Kaposvári KK - Atomerőmű SE, szombat 18:00
Egis Körmend - Alba Fehérvár, szombat 18:00
Szolnoki Olaj KK - Zalakerámia ZTE KK, szombat 18:00
KTE-Duna Aszfalt - DEAC, szombat 18:00
MAFC - JP Auto-JKSE, szombat 18:00
Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, szombat 18:00
Pécsi VSK-VEOLIA - Sopron KC, szombat 18:00

Vármegyei szövetségek