A Győr már a négy között a kupában
23
Mar
2018
A Győr már a négy között a kupában
2018. március 23.  |  15:35
Ma kora délután a ZTE és a Győr csatájával kezdődött a női Magyar Kupa 2018-as kiírása Sopronban. Előbbi győzelemmel, utóbbi vereséggel hangolt a kupahétvégére. A zalaiaktól hiányzott egy légiós, Janessa Jeffery, míg a zöld mezeseknél ma debütált az új vezetőedző, a Völgyi Péter helyére kinevezett Sandro Orlando.

Az olasz tréner előzetesen "Kinder-tojásként" aposztrofálta saját csapatát, hiszen még ő maga sem tudta pontosan, hogy mire számíthat lányaitól néhány napnyi közös edzés után. Laklóthék mindenesetre nagyon motiváltan léptek pályára, a jó kezdésükkel megadták a mérkőzés alaphangját. 0-7 után időt is kért a másik oldalon Gáspár Dávid, akinek csapata négy perc után szerezte meg első kosarát.

Majdnem három percet kellett várni az első kosárra a második negyedben, ezt Robinson szerezte. 26–16-nál ismét időt kért a ZTE mestere, a félidőben 28-37 állt az eredményjelzőn.

Fields triplájával indult a második játékrész, a meccs képe a fordulás után sem változott. Hiába nyerte meg a lepattanócsatát a ZTE, végig a Győr irányított, és fokozatosan ellépett ellenfelétől. Koziarék csak futottak az eredmény után. Fields és Goree vezérletével ilyen arányban is megérdemelt "vendég" győzelem született. Az első továbbjutó tehát a CMB CARGO UNI Győr, melynek holnapi ellenfele a Szekszárd vagy a Cegléd lesz – írta a BB1.hu. 


ZTE NKK – CMB CARGO UNI Győr 50–69 (14–22, 14–15, 12–12, 10–20)

Killik László Női Magyar Kupa, negyeddöntő
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Kapitány, Pálla, Boros.

ZTE: Koizar 15/6, Pavel 6, Gorjanácz 4, Hegedűs-Őri 5, Parker 18. Csere: Szalay 2, Liska -, Kovács G. -, Vincze -.

Győr: Robinson 10/3, Fields 23/6, Laklóth 1, Krivacsevics 5, Goree 15. Csere: Simon 7/3, Czank 2, Sztepanova 6, Markó -, Török -, Varga -, Nagy-Bujdosó -.



Vármegyei szövetségek