Férfi NB I: Jön a 25. forduló
21
Mar
2018
Férfi NB I: Jön a 25. forduló
2018. március 21.  |  10:35
Szerdán hétközi fordulót rendeznek a férfi élvonalban, jön a 25. kör. A felsőházba igyekvő Zalakerámia ZTE KK a nyolcra hajtó Pécset fogadja. Bencze Tamás együttese szombaton 96-86-ra győzte le otthon a Sopront, míg a PVSK nem várt vereséget szenvedett a DEAC-tól a Lauber Dezső Sportcsarnokban (81-88). Hiányzó egyik oldalon sem lesz. 

Tizenegy nyeretlen mérkőzés után újra rátalált a helyes útra a DEAC, amely a kupagyőztes, bajnoki listavezető Szolnokot fogadja hazai pályán. Az újoncnál tisztában vannak az erőviszonyokkal, ám azt ígérik, nem adják meg magukat előre. Berényi Sándor Farkas Attilára még biztosan nem számíthat, Isaiah Armwoodnak pedig voltak kisebb problémái az utóbbi időben a bokájával, az ő játéka kérdéses.

Az ASE megpróbál felállni a sereghajtó MAFC vendégeként elszenvedett veresége után, a Körmend pedig a Szeged után a Paksot is legyőzné. Először az idei szezonban, ugyanis decemberben Ruják Andrásék nyertek Vasban. A hazaiaknál Eilingsfeld Jánosnak vannak kisebb problémái, nincs százszázalékos állapotban, de játszani akar. Ricky Tarrant és Troy Barnies viszont már felépültek.

Fél héttől a sereghajtó MAFC-ot látja vendégül a címvédő Alba Fehérvár. A fehérváriak nagy meglepetésre kikaptak Jászberényben az előző játéknapon, míg a fővárosiak odahaza legyőzték a felsőházba igyekvő Paksot. Jelen állás szerint egy hiányzó lesz: a hazaiaktól Alandise Harris.

Szintén 18:30-as kezdéssel rendezik a Falco-Kecskemét összecsapást az Aréna Savariában. A sárga-fekete együttes legutóbb rangadót bukott Szolnokon (74-84), a KTE azonban két győzelemmel a háta mögött utazhat Szombathelyre: Forray Gábor együttese előbb a MAFC-ot győzte le (90-81), majd a Kaposvár ellen örülhetett a győzelemnek (82-68). A hazai pályán még veretlen vasiaknál Hódi Patrik beteg, rajta kívül azonban mindenki egészséges.

A középházi középszakaszba kerülés szempontjából kulcsfontosságú mérkőzés vár este a Szegedre és a Kaposvárra. Mindkét gárda kilenc győzelemmel rendelkezik, a hazaiak kilencedikek, a vendégek tizedikek a tabellán. A Szedeáknál Juhos Levente már keretben lesz, de hogy mennyit fog tudni játszani, az egyelőre még kérdéses. A másik oldalon Fekete Ádám vezetőedző Chris Dunnra nem számíthat, de Sterling Gibbs játéka is kérdés.

A kék-fehérek alsóházi csatáján az 5-18-as mutatóval holtversenyben utolsó Sopron fogadja a nyolc győzelemmel tizenegyedik Jászberényt. Az SKC eddig mindössze kétszer nyert otthon, igaz a JKSE pedig csak egyszer idegenben. Decemberben Nikola Lazics együttese örülhetett (108-92). Dénesre és Élőre nem számíthat Sabáli Balázs.


Férfi NB I. A-csoport, 25. forduló

Atomerőmű SE - Egis Körmend, szerda 18:00
Naturtex-SZTE-Szedeák - Kaposvári KK, szerda 18:00
Zalakerámia ZTE KK - Pécsi VSK-VEOLIA, szerda 18:00
Alba Fehérvár - MAFC, szerda 18:30
DEAC - Szolnoki Olaj KK, szerda 18:30
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt, szerda 18:30
Sopron KC - JP Auto-JKSE, szerda 19:00

Vármegyei szövetségek