16
Mar
2018
Kezdődik a rájátszás a női második vonalban
2018. március 16.  |  21:50
A piros, a fehér és a zöld csoport küzdelmeinek befejezése után a hét végén kezdődik a rájátszás a női második vonalban. A felsőházban, az 1-9. helyért a három csoport 1-3. helyezettje, a középmezőnyben, a 10-18. helyért a csoportok 4-6. helyezettjei, az alsóházban, a 19-26. helyért pedig a piros és a zöld csoport 7-9., valamint a 8 csapatos fehér csoport 7-8. helyzettje száll harcba.

A felsőházi rájátszás Szegeden, - felfogható így is - a női Hepp-kupa visszavágójával a Szeged-Csata találkozóval kezdődik. A címvédő, ám időnként - ahogy az első csapat érdeke kívánta - erősen tartalékosan játszó ELTE-BEAC Újbuda az alapszakaszban hozzá hasonló cipóben járó Vasashoz látogat. A fehér csoport győztese, az Ajka a zöld csoportot megnyerő Szigetszentmiklóssal csap össze. A felsőház tagja még a TFSE, a Kecskemét és a Tatabánya.

A középmezőny rájátszása a győri fiatalok a sérülésből felépülő Papp Klaudiával és a szülésből visszatérő Farkasinszki Orsolyával jelentősen megerősödő Nyíregyházát fogadják. A ZTE második csapatához a PINKK látogat hét végén, a jövő hét közepén pedig a miskolci fiatalok a Dávid Kornél KA csapatát látják vendégül. A középmezőny tagja még az utóbbi évekhez képest látványosan előrelépő Tata, a PEAC-Pécs Pingvinek együttese, valamint a DEAC-DSI csapata.

Az alsóházban egyetlen meccset rendeznek a hosszú hétvégén, a szombathelyiek fogadják a Fonti-Trans Petőfi SE együttesét. A jövő hét végén az ELTE-Fortis Bajára látogat, és lesz egy MTK-Kiss Lenke KS fővárosi derbi. Az alsóház tagja még a Szolnok és a MAFC. 

Vármegyei szövetségek