Iniguez: A játékosok még biztosan nem fogták fel, mit vittek véghez
16
Mar
2018
Iniguez: A játékosok még biztosan nem fogták fel, mit vittek véghez
2018. március 16.  |  17:50
Mint ismert, szerdán óriási csodát hajtott végre a Sopron Basket a Fenerbahce elleni Euroliga-negyeddöntő harmadik találkozóján. Fegyvernekyék végül 67-46-ra legyőzték a sokkal esélyesebbnek vélt törököket úgy, hogy Alaina Coates váratlan családi tragédia miatt nem állt a csapat rendelkezésére. A találkozót követően a soproniak vezetőedzője, Roberto Iniguez Coatesnek is ajánlotta a győzelmet.

– Vegyes érzések kavarognak bennem. Az Alainát ért tragédia miatt nagyon szomorú vagyok, az eredmény miatt viszont rendkívül boldog – idézi a FIBA hivatalos oldala a soproni trénert. – Nem tudom, mit mondjak, látta mindenki, mit vittünk véghez. Keményen dolgoztunk minden nap, nagyon erősen hittünk magunkban, és hogy Alaina miatt is el tudjuk érni a Final Fourt. Remélem, hogy a négyes döntőben újra velünk tud lenni, ez a csapata, a második otthona, mi itt vagyunk neki. Hihetetlen, amit elértünk. Elképesztően nehéz hét van mögöttünk, a második meccs után Crvendakic mai játékában sem igazán bízhattunk, de fájó lábbal is beszállt a harcba, ahogy Salvadores is az anafilaxiás sokk után. Elképesztő büszke vagyok! 

– Nagyon megérdemelték a lányok a Final Fourt. Fiatalok vagyunk, óriási meglepetést okoztunk. Én személy szerint az ötödik Final Fourra készülhetek, tudom ez milyen érzés, de a játékosaim még biztos nem fogták fel, mit vittek véghez – folytatta Roberto Iniguez. – Óriási köszönet a közönségnek a mai szurkolásukért. Már egy órával a mérkőzés előtt is óriási löketet kaptunk, amikor kijöttünk melegíteni. Nagyon fáradt vagyok, augusztus tizenötödike óta megállás nélkül dolgozom. Szóval most megyek, iszom egy sört, aztán megyek aludni és holnap egész nap csak pihenni fogok, a kosárlabdát egy napra félre rakom.


Foto - fiba.basketball 

Vármegyei szövetségek