15
Mar
2018
Utánpótlás-körkép
2018. március 15.  |  01:20
A fiú serdülő bajnokságban az Országos Főtábla negyedik fordulójára került sor a hétvégén. A legjobb helyzetből az A-D-csoportok első két-két helyezettjei várják a folytatást, mert ha az ötödik forduló I-, illetve J-jelű kvartettjének első két helyén végeznek, az utolsó, hatodik forduló eredményétől függetlenül bejutnak az A-döntőbe.

A címvédő Vasas Akadémia/A például ide tartozik, hiszen a C-csoport második helyén zárt, miután a SZEDEÁK/A-t 92-49-re, a PVSK-Panthers/A-t pedig 94-54-re megverte, majd 70-55-re kikapott a Debreceni KA/A-tól, amely a csoport élén végzett háromból három győzelemmel. Ha szeretné nyomon követni kedvence menetelését a legjobbak közé vezető úton, tekintse meg a versenykiírás II. mellékletét: http://img.hunbasket.webpont.com/art/orig/49219_VK_UP_1718_0v2_approved_signed.pdf

A fiú juniorok felsőházi rájátszásában is összecsapott a Vasas és a SZEDEÁK, ami igen szorosra sikerült; végül hosszabbítás után 79-78-ra győztek a fővárosiak, akikre szerda délután a Budapesti Honvéd/A ellen újabb kemény csata vár. A felsőházi küzdelmek jövő vasárnap érnek véget.

Az alsóházi rájátszás hétfőn befejeződött, az alsóházi keresztjáték pedig vasárnap kezdődik. Ennek során a Keleti- és a Nyugati-csoport első két-két helyezettje az Alsóház első két helyéről dönt: MAFC-Zalakerámia ZTE KK és PVSK-Panthers-Szolnoki Sportcentrum párharcokat rendeznek majd, amelyek a felsőházi rájátszáshoz hasonlóan jövő vasárnap érnek véget.

A fiú kadettek felsőházi rájátszásában a címvédő Alba Fehérvár/A visszacsúszott a tabella második helyére, miután szoros meccsen 80-76-ra kikapott a remekül hajrázó Vasas Akadémia/A-tól. A Vasas ezt követően a MAFC/A otthonában is parázs meccset vívott, amelyet hosszabbítás után, szintén négy ponttal nyert meg (75-71-re), így a táblázat élére ugrott.

A részletes eredményeket és a további műsort az alábbi linkeken találják meg:
Fiú serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu14&year=x1718
Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&szakaszid=18&year=x1718
Fiú kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&year=x1718

Vármegyei szövetségek