Egyetemi bajnokság: Otthonában nyert rangadót a Szeged, idegenben a Közgáz
13
Mar
2018
Egyetemi bajnokság: Otthonában nyert rangadót a Szeged, idegenben a Közgáz
2018. március 13.  |  10:25
Két rangadót is rendeztek a múlt héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a női keleti csoportban. A Szeged saját pályáján nagy csatában legyőzte az ELTE-BEAC együttesét, a Közgáz pedig fordulatos, izgalmas mérkőzésen Miskolcon tudott nyerni. A nyugati csoportban a legtöbb izgalmat a baranyai derbi hozta, a Győr simán nyert a BME-MAFC otthonában, a címvédő TF pedig az első negyedben eldöntötte a szombathelyiek elleni mérkőzést.


Női keleti csoport

EKE EVSI - ELTE BEAC 24-136 (8-33, 8-27, 4-36, 6-40)
Eger, Szilágyi Erzsébet Gimnázium, 10 néző. V.: Takács Z., Lónáth.

EKE EVSI: Zsoldos 4, Pochyluk 4, Baráth 8, Szőllősi 2, Druzsba 6. Csere: Vígh, Szabó, Hriczó. Edző: Kátai Zsolt, Jáger Péter.

ELTE BEAC: AHO 14/3, KULCSÁR 18/6, Szabó 9, LENDÉR 25/3, Regdánszki 4. Csere: VARGA 30/6, Kovács 4, TAKÁCS 24, Zelenák 8. Edző: Gyarmati István.

A hazaiaknak csak néhány szép támadás jutott, nem tudtak mit kezdeni ellenfelük letámadása ellen. A fővárosiak szerzett labdákból sok könnyű kosarat dobtak, és az egriek zónavédekezését is könnyedén átjátszották, fölényes győzelmet arattak.

Jáger Péter: - Biztató támadásokkal kezdtünk, de ellenfelünk egészpályás letámadásánál sokat kapkodtunk, és az adódó lehetőségeket is kihagytuk. Ennek ellenére dicséret illeti a lányokat, mert végig jól küzdöttek, próbálták tartani a lépést a teljes erőbedobással játszó ellenfelükkel.

Dr. Gyarmati István: - Köszönjük az egriek sportszerű, de hajtós játékát, az eredményből ugyan nem látszik, de sokat fejlődtek fél év alatt.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_530


Nyíregyházi ESE - Szegedi RSC 40-95 (8-20, 13-14, 9-32, 10-29)
Nyíregyháza, Egyetemi csarnok, 40 néző. V.: Gergely, Molnár P.

Nyíregyházi ESE: Fekete D. 14, Lizák 10/6, Moldován, Szabó Zs. 8, Tóth Sz. 6. Csere: Bakó 2, Beck, Deák, Molnár A., Székely, Tóth B. Edző: Hegedűs Ferenc.

Szeged RSC: Kajtár D. 2, KURITYÁK 12/3, Lugosi 6, RADÓCZ 40/3, VÁRI 23/3. Csere: Boros E., FODOR F. 8, Turcsányi 4. Edző: Földi Alexandra.

Betegsége miatt edzője nélkül utazott el Nyíregyházára a Szeged. A legerősebb felállásában játszó hazai együttes az első félidőben remekül tartotta magát. Szünet után a remek napot kifogó Radócz Fanni vezérletével érvényre juttatta nagyobb tudását a szegedi együttes, amely végül magabiztos győzelmet aratott. A hazaiak szezonbeli egyik legjobb meccsüket játszották.

Hegedűs Ferenc: - Végre dobtunk hazai pályán negyven pontot, lehet, hogy szorosabb lett volna a mérkőzés, de hagytam azokat játszani, akik itt együtt edzenek, hogy több időt a pályán töltsenek, éppen ezért, hogy élvezzék végre a játékot. A végére belejöttek, voltak szép támadások, de ennyi különbség volt a két csapat között.

Földi Alexandra: - Nehezen indult a mérkőzés számunkra. A "kemény mag" ott volt, próbáltuk a legjobbunkat adni. Köszönjük a lányoknak, és gratulálok a csapatoknak, mert egy jó mérkőzés volt.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_534


Miskolci Egyetem – Közgáz SC és DSK 60-65 (24-25, 12-15, 14-15, 10-10)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnokm, 15 néző. V.: Lónáth L., Takács Z.

Miskolc: Eperjesi 8, Chvatal, Vasas, ARAD 32/6, SIKORA 16. Csere: Kovács 2, Papp 2, Kostyó, Vukicevic. Edző: Lőrinc István.

Közgáz: Szalay 6, Lantos 8/3, DOKTOR 13/9, Kocsis 6, Shirian 3. Csere: FARKAS 12/6, ABAHÁZY 5, Baliga 4, Imre 4, Kapornai 2, Strupka 2. Edző: Németh Kata.

Remekül kezdtek a hazaiak Arad Zsófia és Sikora Emőke vezérletével, de a szakasz második felében rendezte védekezését, és ügyes akciókat vezetve, Doktor Anna és Farkas Fanni tripláira építve fordított a Közgáz. A második negyed elején fej-fej mellett haladtak a felek, a félidő hajrája a fővárosiaknak sikerült jobban, 4 pontos vendég előnnyel fordultak a felek.

Ahogy a meccset, a második félidőt is a Miskolc kezdte jobban, a hazaiak egy 12-4-gyel át is vették a vezetést. Ez a jó szakasz úgy tűnt, sokat kivett a hazai játékosokból, a harmadik negyed második felét 11-2-re nyerte, így a záró etap előtt 5 ponttal a Közgáz, amely ezt az előnyt meg is tartotta. Hiába ért el Arad (32 pont, 17 lepattanó) és Sikora (16 pont, 10 lepattanó) egyaránt dupla-duplát hazai részről, ők ketten eléggé magukra maradtak, így a csapatként "több lábon álló" Közgáz nyerte a fordulatos, színvonalas talállkozót.

Lőrinc István: - Az első negyed elején összejött minden, de a végére az ellenfél feljavult, és dominált az összeszokottság, a vendégek állandósítani tudták a vezetést. A mérkőzés folyamán néhányszor sikerült fordítanunk, de ez csak szalmaláng volt. A kisebb hibák dőntőnek bizonyultak, az akarattal viszont elégedettek lehetünk. A játékvezetésről csak annyit, hogy az a jó, ha a bírókat észre sem lehet venni a pályán, mert nem maguknak akarják a mérkőzés főszerepét!

Németh Kata: - Nagyon szerettünk volna ma nyerni. Sajnálom, hogy nem sikerült úgy játszanunk, ahogyan egyébként tudunk. Kemények a lányok, de a faultarány ezt ma nem tükrözte hűen. Örülök a győzelemnek és a színvonalas játéknak mindkét csapat részéről.


Szegedi RSC - ELTE BEAC 69-65 (22-17, 14-12, 13-15, 20-21)
Szeged, Topolya sori sportcsarnok, 40 néző. V.: Nyilas I., Márkus G.

Szegedi RSC: Kurityák 1, Nagy 1, VÁRI 24/3, RADÓCZ 21/3, ZSÍROS 10. Csere: Burján 2, Fodor, Kőházi 9, Kajtár, Turcsányi, Takács 1. Edző: Földi Alexandra.

ELTE BEAC: Aho 9, Hizsnyik 9/3, KULCSÁR 17/3, LENDÉR 18/9, Gundel-Takács 7/3. Csere: Regdánszki, Takács 3, Varga 2, Zelenák. Edző: Dr. Gyarmati István.

A rangadó mindkét csapatnak a második meccse volt a héten. A mérkőzés a kezdeti kapkodás után komoly dobópárbajba ment át, a hazaiaknál Radócz Fanni és Vári Zita vitte a hátán a csapatot, a vendégek Hizsnyik Dóra pontjaival tartották magukat. A második játékrészben a Szegednél megoszlottak a pontok, de Kulcsár Bianka kiemelkedő negyede révén megakadályozta, hogy nagyobb előnyt szerezzenek a vendéglátók. A félidő 7 pontos hazai vezetéssel zárult.

A harmadik negyed egy nagy szegedi rohammal indult, 15 pontos hazai vezetésnek örülhettek a mérkőzésre kilátogatók, de megrázta magát az ELTE csapata, és egy 11-1-es futással, közte Lendér Lilla utolsó másodperces hárompontosával csökkentette a különbséget a vendég együttes. Az ELTE-BEAC a záró etap elején lendületben maradt, és ledolgozta hátrányát, majd feszült légkörű, izgalmas végjátékban a Szeged tudott újítani, és végül hazai siker született az izgalmas, színvonalas rangadón.

Földi Alexandra: - Örülünk a győzelemnek. Sajnos már nem először fordul elő, hogy tizenöt pontos előnyt adunk le, és egált csinálunk. Jó viszont, hogy ilyen sok hibával is tudunk meccset nyerni. Gratulálok a lányoknak!

Dr. Gyarmati István: - Köszönjük a Szegednek a játékot, bár most szomorúak vagyunk, de bizakodva nézünk előre. Nagy reményekkel várjuk a rájátszást.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_541

 

Női nyugati csoport

PTE-PEAC - PTE-EMES Petőfi SE 52-54 (12-9, 10-10, 13-23, 17-12)
Pécs, Egyetemi Csarnok, 30 néző. V: Dr. Danka P., Mintál Cs.

PTE-PEAC: Asztalos F. 6, Hartmann V. 6, Krikler H. 6, Rick M. 2, Scherer D. 6. Csere: BÁTAI E. 11, Propszt A. 9/3, Balázs R. 6. Edző: Gyenge Gábor.

PTE-EMES Petőfi SE: Herendi Zs. 5, SZABÓ L. 15/6, Gyuricza K. 8, Pap R. 8, Domokos K. 4. Csere: Molitor D. 7/3, PETRÓ I. 5, Horváth Zs. 2, Edző: Sipos Ádám.

A kiélezett, szoros mérkőzésen, a a harmadik negyed konenctrált játékával elhúzott a "vendég" Petőfi SE. A befejező etapban ugyan felzárkózott a 11 pontos, 17 lepattanós dupla-duplát elérő Bátai Eszter vezette PEAC, de a kiélezett végjátékban kiderült, ez sokat kivett a játékosoból, így a végjátékban jobban koncentráló Petőfi SE győzött.

Gyenge Gábor: - Büszke vagyok a csapatra, amiért jól harcolt, sajnos a végjátékban sokat hibáztunk. Gratulálok az ellenfélnek!

Sipos Ádám: - Körülményesen kezdtünk, de a legfontosabb pillanatokban a lányok szíve és keze a helyén volt, így sikerült győzni egy izgalmas mérkőzésen, több sérült és beteg játékossal. Gratulálok a saját játékosaimnak és az ellenfél csapatának is!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_526


TFSE - SzoESE 76-40 (31-9, 16-10. 15-9, 14-12)
Budapest, Alkotás u. 30., 30 néző. V.: Szilágyi, Gyurka.

TFSE: Miháczi, AGIC 14/12, KARLÓCAI 21/6, Kováts 7/3, Németh 8. Csere: Szeli 4, Fábián, VARGA 22. Edző: Magyar Bianka.

SZOESE: Simon 16/6, Pankraczi 2, Jakubovics 7/3, Feigl 7/3, Uszkai 2. Csere: Horváth 4, Kovács 2. Edző: Szabó László.

Villámrajtot vett a hazai csapat, ugyanis az ötödik percben már 15-4 állt az eredményjelzőn. Az első 10 percben nagy fölényben játszó TF gyakorlatilag a nyitó negyedben eldöntötte a meccset. A második negyedtől helyenként ügyesen játszó vendégek ellen sokat cserélt a hazai együttes, a mérkőzés során több, korábban kevesebb lehetőséghez jutó játékos is pályára lépett a TF-ben, amelynek vezére ezúttal a 21 pontos, 17 lepattanós dupla-duplát szállító Karlócai Julianna volt. Végig magabiztosan vezetve nyerték meg a mérkőzést a vendéglátók, és továbbra is veretlenül állnak a nyugati csoport élén.

Magyar Bianka: - A szimpatikusan küzdő Szombathely ellen magabiztos győzelmet arattunk. Az eddig kevesebbet játszók is több játéklehetőséghez jutottak ma, és élni is tudtak vele.

Szabó László: - Gratulálunk a TF-nek, sok sikert kívánunk nekik a rájátszásra! Magabiztos győzelmet arattak ellenünk. Köszönjük, hogy végig megtiszteltek minket azzal, hogy küzdöttek.

Statisztka: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_524


BME-MAFC - Széchenyi KA Győr 39-79 (9-18, 4-27, 15-18, 11-16)
Budapest, Tüskecsarnok, 30 néző. V.: Nagy V., Stánicz.

BME-MAFC: Benkő 4, Horváth A. 4, Vágvölgyi 5/3, KARDOS 11/3, Rózsavölgyi 3/3. Csere: Strbik 2, Kékesi 6, Szöllősi 2, Éder 2, Rózsa. Edző: Gorácz Árpád.

Győr: SZŰTS 23/6, PERL 11/6, HORVÁTH K. 11/9, Gyöngyösi 5, TÖRÖK 10. Csere: VINICZAI 11/9, Erős 6, Tóth 2, Boronkay. Edző: Barthalos István.

Az első félidőben a győriek nagy figyelmet fordított a védekezésre, sok labdát szerezve könnyű kosarakat dobtak, és már szünetig eldöntötték a mérkőzést. Térfélcsere után kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, amelynek egészére jellemző volt a BME-sek gyenge támadójátéka.

Gorácz Árpád: - Továbbra is a tanulás folyamatát éljük, védekezésben apránként lépkedünk előre, a támadójátékunk azonban még kritikán aluli. Igyekszünk kijavítani a hibákat.

Barthalos István: - A mérkőzést már az első félidőben sikerült eldöntenünk, ebben az időszakban jól védekeztünk. Hoztuk a kötelezőt.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_525


Foto - Práczki Péter

Vármegyei szövetségek