2017/2018 - Széchenyi KA – Kecskeméti KC 60-55
09
Mar
2018
2017/2018 - Széchenyi KA – Kecskeméti KC 60-55
2018. március 9.  |  19:38
Mindkét csapat vereséget könyvelhetett el az előző két mérkőzésén, így az volt a kérdés, melyikük szerzi meg első győzelmét a tornán.

Kurtz, Révész és Burján kosaraival indult a mérkőzés, a győriek első pontjait László D. szerezte (2-6). A kecskemétiek pontszerzői újra betaláltak, míg a Széchenyi Akadémia játékosai pontatlanul céloztak, jött is az időkérésük (2-12). Ez hatásosnak is bizonyult, mert Kéita és Baffy révén ők szerezték a következő pontokat, majd Király iratkozott fel a pontszerezők közé (7-14). Aztán Révész süllyesztett el egy triplát, így lett „közte tíz" először a meccsen, és ez a különbség nagyjából meg is maradt a játékrész végéig (14-23).

Két perc alatt négy pontot termelt a Győr, Rácz és Pozsgai céloztak jól, míg a KKC-nak három perc kellett, hogy egy labdaszerzést követően Burján végigrobogjon a pályán, és föltegye a ziccert (18-25). Felváltva estek a kosarak, Burján büntetői után visszaállt az első negyedben kialakult differencia (22-31). A következő percekben magára talált a kisalföldi csapat, és folyamatosan dolgozta le a hátrányát, de a félidő utolsó pontját a remekül játszó Burján szerezte, így hatpontos kecskeméti vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok (30-36).

Az öltözőben ragadt a két gárda, már legalábbis ami a támadások befejezését illeti. Öt perc alatt négy pontra voltak képesek a küzdő felek Baffy és Rácz közeli kosarainak köszönhetően, és mivel előbbi játékos újfent betalált, a huszonhatodik percben utolérték ellenfelüket a Széchenyi Akadémia tagjai (36-36). A folytatásban Fekete büntetőjével újra a Kecskemét szerezte meg a vezetést, de csak rövid ideig, mert a lendületben lévő Győr egyre-másra betalált. Burján kettese a legjobbkor jött a piros mezeseknek (44-41). A negyed végéig még Baffy szórt egy hármast, ezzel biztosabbá téve csapata vezetését (47-41). A negyed krónikájához tartozik, hogy a kecskemétiek egyik legjobbja, Révész térdsérülést szenvedett, és nem tudta folytatni a játékot.

A záró negyed töretlen küzdőszellemet és sok hibát hozott, felüdülést jelentett a kecskeméti Schléglnek a sarokból elengedett, csont nélküli hárompontosa, és mivel a következő dupla is az ő nevéhez fűződött, mindez azt jelentette, hogy a KKC nem adta fel a meccset, tapadt ellenfelére (49-46). A következő percekben kissé megugrott a Győr, de a fantasztikusan játszó Burján szinte egymaga tartotta a lelket az övéiben. Előbb egy kettest, majd egy triplát vállalt el sikeresen, időt is kértek a zöld-fehérek (54-51). Az utolsó percre ötpontos győri vezetéssel fordultak a csapatok, és ezt az előnyt már nem is engedték ki a kezükből Gálos László tanítványai (60-55).

Két hasonló játékerőt képviselő gárda küzdelméből talán az erővel jobban bíró Győr kerekedett felül a vezérét a végjátékra elveszítő Kecskemét ellen.

Gálos László (Széchenyi KA): - Délelőtti remek játékunkat sikerült átmenteni délutánra. Történelmi győzelmet arattunk.

Tóth Viktor (Kecskeméti KC): - Nagyon nagyot küzdöttünk, sajnos Révész Luca sérülése nagyon rosszkor jött, illetve finomanszólva is vitatható játékvezetői ítéletek következtében a kezdő sorom nagy részét elvesztettük a végjátékra. Büszke vagyok a lányokra, mert mindent megtettek a győzelemért, és gratulálok a Győr csapatának!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whunu18_221

Vármegyei szövetségek