Süle Krisztina a BEAC első győzelméről
20
Feb
2018
Süle Krisztina a BEAC első győzelméről
2018. február 20.  |  13:25

Szombaton a BEAC Újbuda 68-62-re gyõzte le hazai pályán a PINKK Pécset, megszerezve ezzel elsõ gyõzelmét a bajnokságban. A BEAC játékosa, Süle Krisztina 12/9-es pontmutatóval, 4 lepattanóval és 3 gólpasszal zárta a mérkõzést – a BB1.hu õt kérte meg, hogy mondja el véleményét a találkozóról.

- Csapatként küzdöttünk, mindenki hozzá tudott tenni a meccshez pozitív dolgokat - mondta Süle. - A statisztikából is kiderül, hogy nem voltak kimondott extra teljesítmények, tényleg a csapatot emelném ki. Természetesen nagyon boldogok voltunk, megszereztük az elsõ gyõzelmünket.

A hátvéd azt mondja, hogy a kemény mezõnymunka volt az egyik kulcsa a sikernek.

- Eddig talán pont az hiányzott, ami szombaton megvolt. Sokkal több hiba volt a játékunkban eddig, mint amennyi pozitívum. Azon felül, hogy mindenki nagyon küzdött a PINKK ellen, nagyon kemény mezõnymunkát is végeztünk, ez volt az egyik kulcs.

A BEAC egy gyõzelemmel és tizenöt vereséggel a tabella utolsó helyén áll. Megkérdeztük Süle Krisztinától, hogy szerinte mire lehetnek képesek még a szezonban.

- A célunk egyértelmûen az, hogy elkerüljük az utolsó helyet. Ha a matematikai esélyeket nézzük, még arra is van sanszunk, hogy odaérjünk a kilencedik helyre. Nyilván, ez majd még eldõl a hátralévõ fordulókban. Ha az edzésmunkánk jó lesz, akkor akár jöhetnek még bravúrok is, illetve harcolhatunk az ellen, hogy ne legyünk tizenegyedikek.

Szombaton 18:00-tól a CMB CARGO UNI Gyõrt látja vendégül a BEAC. A játékos szerint felszabadultan kell játszaniuk.

- Gyõrben egy nagyon jó meccset játszottunk, jól ment a játék, ellenfelünk pedig egy kicsit fásult volt. Szeretnénk most is megszorongatni õket, aztán lesz, ami lesz. Igazából az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára, megvan az elsõ gyõzelmünk, felszabadultan kell játszanunk. Ha kikapunk, akkor sincs semmi, ha nyerünk, akkor az óriási bravúr - zárta szavait a 30 esztendõs bedobó.
 

Vármegyei szövetségek