Nyolc év után újra döntős a Falco
17
Feb
2018
Nyolc év után újra döntős a Falco
2018. február 17.  |  17:40
Guinn hármasával indult a meccs, Borisov felelt rá, majd Ruják is eredményes volt kintről, ráadásul kétszer is (3-9). Belealudt a Falco a kezdésbe, ráadásul a több szituációt is vitató Szekulovics edző technikait kapott (8-15). Ezzel aztán felrázta csapatát, Tóth büntetőivel már a szombathelyiek vezettek (20-19). Az utolsó percben beállt Perl, az első negyed 20-21-el ért véget.

Két és fél perc után, 24-23-nál időt kért Cizmic. Mindkét csapat magas szerkezetben játszott, a Falcóban fent volt Taylor és Tóth, a másik oldalon pedig Eilingsfeld, Ogunyemi és Guinn is. 28-21 után futott egy 8-0-át a Paks, Szekulovics időt kért. Visszaestek a csapatok a pontgyártásban, a félidőre 34-32-vel mentek pihenni.

5-0-val indított a Falco, amely már héttel is vezetett. A Paks azonban nem adta fel, és mindig visszajött. Szoros volt a meccs, de továbbra is a Szombathely irányított, ráadásul Hinds a 27. percben összeszedte a negyedik faultját. 52-46-nál időt kért az ASE. 57-48-nál meglógott kilenccel a „hazai” csapat. Tóth Norbert kosarával zárult a harmadik felvonás (59-53).

Váradi ziccerével először lett kétszámjegyű a különbség. Borisov tett rá egy triplát a bal sarokból, 64-50-nél időt kért Cizmic. Hinds ziccere után jött egy újabb Borisov-hármas. Úgy tűnt, szétesett a Paks, de azért még egyszer tízre visszajött. A fordításra azonban már nem volt esélye, mert a vasiak okos, taktikus hajrát produkáltak. A Szrecsko Szekulovics által irányított csapat nyolc év után jutott ismét döntőbe – írta a BB1.hu.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Nagyon jól felkészültünk, jól dolgoztuk, ennek köszönhető, hogy hosszú idő után újra döntős a Falco a Magyar Kupában. Szerintem jó úton járunk. Nagyon jó ellenfél volt a Paks, mindig nehéz ellene játszani. Gratulálok kollégámnak  is, ők is jó munkát végeznek, remélem, hogy holnap megnyerik a bronzérmet. Köszönöm a szurkolóink támogatását, nagyon jó emberek, ilyen messzire is ilyen sokan elkísértek minket. Remek hangulatot teremtettek, ez nekünk sokat jelent.

Teo Cizmic, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, megérdemelten nyert, hiszen uralta a meccs nagy részét. Jó csapatuk van, egységes, néhány dolgot megcsináltunk abból, amit elterveztünk, de ez ma nem volt elég, és időnként szerencsénk sem volt. Sok sikert kívánok a szombathelyieknek a döntőhöz.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE 81–64 (20–21, 14–11, 25–18, 22–14)

Magyar Kupa, elődöntő
Debrecen, Főnix Csarnok , 1000 néző

Falco: Govens 22/9, Norfleet 13/9, Váradi 10, Borisov 18/18, Tóth N. 6. Csere: Taylor 10, Perl 2.

ASE: Hinds 17/6, Ruják 13/9, Barnies -, Eilingsfeld 6, Guinn 20/6. Csere: Ogunyemi 8, Medve -, Garamvölgyi -, Gulyás -.    

Vármegyei szövetségek