31
Jan
2018
"Zseljko Djokics fantasztikus edző"
2018. január 31.  |  09:45
A hétvégén a listavezető Atomerőmű KSC Szekszárd 83-53-as győzelmet aratott a PINKK-Pécsi 424 ellen idegenben. Theodoreán Alexandra, a vendégek játékosa 9 ponttal, 4 lepattanóval és 2 gólpasszal járult hozzá a KSC sikeréhez – a BB1.hu őt kérte meg, hogy ossza meg gondolatait a mérkőzés kapcsán. 

- Nem volt sok időnk készülni a PINKK ellen, hiszen szerdán még a Hatay ellen játszottunk - kezdte a 26 esztendős hátvéd. - Úgy gondolom, hogy amit az edző kért, azt végre tudtuk hajtani. Sokat lehetett cserélni, akik pedig nem szerepeltek sokat az EuroCup meccsen, azok ritmusba jöttek. Ez mindenképpen hasznos volt.

A Szekszárd továbbra is listavezető, méghozzá hibátlan, 13-0-s mérleggel. Hazai pályán hét, míg idegenben hat alkalommal nyertek Theodoreán Alexandráék.

- Senki nem várta el tőlünk, hogy veretlenül álljunk az élen. Rengeteget dolgoztunk ezért, sok magyar játékos nyáron is tréningezett, hogy minél többet fejlődjön. Zseljko Djokics zseniális edző, össze tudta rakni a csapatunkat. Sok mérkőzésünk van, ezért nehéz az, hogy mindig motiváltak legyünk, de mindig megtaláljuk azt a pluszt, amitől száz százalékon tudunk égni.

A EuroCupban a legjobb nyolc között a török Hatay együttesével kell megmérkőzniük Zseljko Djokics tanítványainak. Nehéz feladat előtt áll a KSC, hiszen az első mérkőzésen 76-74-es vereséget szenvedett. A visszavágóra szerdán kerül sor, a csapat pedig kedden utazik Törökországba.

- Már a PINKK elleni összecsapás előtt is szó volt a Hatay elleni visszavágóról. Volt egy-két olyan taktikai elem, amin változtattunk, ezeket tudtuk próbálgatni szombaton. Courtney Parist jobban ki kell kapcsolnunk a játékból, valamint védekezésben sokkal agresszívabbnak kell lennünk. Arra kell törekednünk, hogy ellenfelünk több hibát vétsen. Ha ezekből fel tudjuk gyorsítani a játékot, az mindenképpen a hasznunkra válhat.

Nem vár könnyű meccs vasárnap Theodoreánékra, hiszen a tabellán a harmadik helyen álló Győrt fogadják majd a bajnokságban.

- Elég kemény ez az időszak számunkra, nehéz mérkőzések vannak mögöttünk és előttünk is. Nem igazán foglalkoztunk a Győrrel, csak a következő feladatra koncentrálunk. Az biztos, hogy egy bombaerős csapatot fogadunk majd. Ki akarjuk szolgálni a közönséget, a győzelem a célunk - zárta szavait a játékos.

Vármegyei szövetségek