Férfi NB I: Csonka forduló következik
31
Jan
2018
Férfi NB I: Csonka forduló következik
2018. január 31.  |  09:25
A 18. forduló egyik legnagyobb rangadóját az alsóházban rendezik, ahol az újonc DEAC a MAFC-ot fogadja. Egyik csapat sincs jó formában, a hazaiak hat, a vendégek hét vesztes mérkőzéssel a hátuk mögött várják a derbit. Ősszel az újonc 75-70-re nyerni tudott a Gabányiban. A fővárosiak jelenleg is keresik új vezetőedzőjüket, egyelőre még nem találták meg, így Debrecenben Garai Péter fogja irányítani a piros-feketéket. Mindkét oldalon lesz hiányzó: Farkas Attila a Jászberény ellen megsérült, szerdán biztosan nem játszhat, akárcsak a másik oldalon a már hosszabb ideje maródi Bennet Davis. Lakits András játéka pedig betegség miatt kérdéses.

Nehéz időszakot él át a sérülésektől tizedelt Naturtex-SZTE-Szedeák, hiszen a jó szezonrajt után legutóbbi nyolc meccséből hetet elveszített. Következő ellenfele, a KTE-Duna Aszfalt ellenben a legjobb formában lévő együttesek közé tartozik, egy öt mérkőzésig tartó győzelmi széria után kikapott a Szolnoktól, de szombaton 76-66-os sikert aratott Sopronban. A hazaiaknál Juhos Levente és Andrija Csirics mellett vélhetően Marko Boltics sem fog tudni játszani.

A hetedik pozíciót elfoglaló Zalaegerszeg a Jászberényt fogadja. A hazaiak az előző fordulóban 98-86-os vereséget szenvedtek Székesfehérváron, míg a JKSE egy fontos győzelmet aratott otthon a DEAC ellen (98-94). A két együttes őszi mérkőzésén 82-73-re nyert a Zete Jászberényben. A zalaiak amerikai irányítójának, Deonta Vaughn-nak a játéka kérdéses, mert a derekában becsípődött egy ideg.

A Kaposvár a sereghajtó Sopront fogadja. A körmendi vereséggel hangoló hazaiak szeretnék életben tartani nyolcba jutási reményeiket, a három meccse nyeretlen vendégek pedig elkerülnének a kieső zónából. A legutóbb családi okok miatt hiányzó Tomiszlav Ivosev visszatért, de könnyen lehet, hogy így is lesz hiányzó Somogyban, Baki Gergely játéka kérdéses, Sabáli Balázs dolgát pedig már hosszabb ideje nehezítik sérülések, Tóth Gergely és Élő Bálint még mindig harcképtelen.

Az ASE-Szolnok, a Falco-Körmend és az Alba Fehérvár-PVSK összecsapásokat márciusban rendezik.

Férfi NB I. A-csoport, 18. forduló

DEAC - MAFC    szerda 18:00
Kaposvári KK - Sopron KC    szerda 18:00
Naturtex-SZTE-Szedeák - KTE-Duna Aszfalt    szerda 18:00
Zalakerámia ZTE KK - JP Auto-Jászberényi KSE    szerda 18:00

Vármegyei szövetségek