26
Oct
2017
Férfi NB I: elkapta a fonalat a ZTE
2017. október 26.  |  01:07
Remekül kezdett a hazai csapat, Radic jól centerezett, majd Szabó köszönt be kétszer kintről, máris 16-2-vel ment a ZTE. Beragadt a MAFC, s hiába éledt Neighbour, csak kozmetikázni tudta az eredményt. 28-10-el zárult az első negyed.

A MAFC is berámolt egy hármast, majd Mohácsi ellen ítéltek sportszerűtlent, Lakits pedig szintén betalált távolról. Tíz pontot szereztek zsinórban a fővárosiak, a hazai előny pedig tíz pontra csökkent, ám érkezett Jeffers, zsákolt, majd pedig Horváth Ákos dobott két hármast. Davis hármasa után újra visszajött a MAFC, ám érkezett ismét Horváth távolija, s bizonyította, hogy „jó az öreg a háznál". A félidőt Davis blokkja zárta, 14 ponttal jártak előbbre Mohácsiék a nagyszünetben. 

Kilencből hét hármast rámoltak be Szabóék az első félidőben, s ezzel a 21 ponttal meg is alapozták magabiztos előnyüket.

Szabó megszerezte negyedik hármasát - ráadásul negyedik kísérletéből -, érkezett azonban Davis válasza, majd Bencze Tamás kapott technikait reklamálásért. Kissé paprikássá vált a hangulat, s az eredményjelző percekig 49-36-os eredményt mutatott. Időnként burleszkbe illő jelenetek is zajlottak a pályán, pont pedig alig esett a harmadik etapban. Több mint ötperces hazai kosárcsendet követően Mohácsi ébresztette a társakat egy saroktriplával, majd Benke blokkolt hatalmasat, s később ugyanilyen lendülettel zsákolt is a válogatott bedobó. 58-42-vel vonultak a kisszünetre a csapatok.

A MAFC mindent megpróbált, sokat szigorított védekezésén, a ZTE pedig egy időkérést követően is könnyelműsködött, nyoma sem volt már az első félidei könnyed játéknak. Sokáig nem igazán volt ritmusa a hazai támadásoknak, a találkozó végén aztán Radic háromszor villant, s így 13 pontos győzelemmel zárult a 6. forduló előrehozott találkozója - írja a BB1.hu.

Zalakerámia ZTE KK - MAFC 70-57 (28-10, 18-22, 12-10, 12-15)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, 1200 néző

V.: Pálla Z., Söjtöry T., Kulcsár T. (Forrai S.)

ZTE: Vaughn 6, Horváth Á. 12/9, Benke 8, Szabó Zs. 14/12, Radic 18. Csere: Mohácsi 6/6, Jeffers 4, Kis -, Doktor -, Farkas A. 2.

MAFC: Hot 4, Lakits 8/6, Misek 6, Davis 11/6, Cvetkovics 5. Csere: Fodor 8, Neighbour 15.

Kipontozódott: Cvetkovics (38.).

Vármegyei szövetségek