Népes Húsvéti Torna Szentesen
17
Apr
2012
Népes Húsvéti Torna Szentesen
2012. április 17.  |  01:30
Az idén már a negyedik alkalommal 2012 ápr. 6-8 között került megrendezésre Szentesen a Nemzetközi Húsvéti Minikosárlabda Torna.

A hagyományteremtő céllal megrendezésre kerülő kosárlabda torna csak a nevében tűnik mini kosárlabdának, szervezésben egy komoly, harminc csapat részt vételével lebonyolított tornáról van szó. A tavaly megvalósított IPA Határon Átnyúló programnak köszönhetően, több szerb csapat is megkereste idén a Szentesi kosárlabda klubot a jó hír miatt és a torna részvétele miatt. A tornán magyar csapatokon kívül érkeztek Szerbiából, Romániából és Szlovákiából is utánpótlás csapatok. A háromnapos rendezvényen három helyszínen a dr. Papp László Sportcsarnokban az U-11-es korosztály három pályán, a Klauzál G. Általános Iskolában és a Koszta J. Általános Iskolában pedig az U-13-as korosztályban folytak a mérkőzések, nemzetközi játékvezetés mellett.

„A három napos tornán  a több mint 350 gyermek és kisérő elhelyezéséről és ellátásáról illetve az utazó csapatokkal együtt közel 600 főről kellett gondoskodni -  mondta Szűcs Lajos alpolgármester, aki korábban maga is kosarazott, és egyben a Szentesi Kosárlabda Klub alelnöke – és ezt a torna szervezői zökkenőmentesen tudták megoldani!”

A kisebb korosztályban minden csapat kapott serleget. Itt elsősorban a játéklehetőség biztosítása volt a cél. A nagyobbaknál a 12 csapat négy csoportban játszott körmérkőzéseket, majd a csoportelsők játszották a döntőket. A dobogós helyeken végzők érmeket és kupákat kaptak, míg a különdíjasok emléktárgyakat.

A győztes csapat a minden részében kiemelkedő játékosokból álló Zrenjanini csapat lett, akik első alkalommal vettek részt ezen a tornán. A bajnok csapat, a győztesnek járó serleg és érmek mellett egy vándorkupát is hazavitt, amit egy éven át a szentesi 98-as korosztály őrzött, mint a tavalyi győztes. Második helyen végzett Szeged csapata (Szögedi Harcsák), akik már negyedik alkalommal  jöttek el, és idén voltak a legeredményesebbek. A dobogón a harmadik helyet a Debrecen csapata foglalta el.

Különdíjasok

A legjobb védekező, Magyar Csaba (Nagykőrös), legjobb pontszerző, Ótott-Kovács Dávid (Szögedi Harcsák-Szeged), és a legjobb játékos, Bolozan Branislav (Uno Grande-Zrenjanin). A SportBase Kft  és a Yubac jóvoltából a legjobb Magyar játékos, név szerint Stelczer Krisztián (MAFC – Budapest) egy 10 napos kosárlabda táborozást nyert a Yubac táborban.

„Az idén volt a legnehezebb megszervezni a tornát pénzügyi szempontból - mondta el Aleksandar Preskar (Sale) vezetőedző, a torna főszervezője. Hálával tartoznak a MetalCom Zrt-nek, akik a torna mellett egész idényben is támogatnak bennünket. Elsősorban nekik köszönhetően, a Vajdasági Bajnokságban 22  lejátszott forduló után a kiváló ötödik helyen végeztünk. A Hungerit Zrt-nek is a köszönetüket fejezik ki, akik a Zizu-val sok gyermek kedvencévé váltak. Segítették őket a Vass-autó ház, a vásárhelyi Pékmester sütödéje, a legnépszerűbb szerb nyári kosárlabda tábor szervezői, a „Yubac“, és a SporBase Kft.”

További képek a www.szentesikk.hu honlapon találhatók!

                                                                                    Garai Szabó Imre

Vármegyei szövetségek