16
Sep
2010
Euroligás klubok Pasaréten, öt európai U14-es élcsapat lesz a Vasas vendége.
2010. szeptember 16.  |  15:12
A Vasas Pasaréti Sportcentrumában szeptember 24. és 26. között rendezi meg a „Vasas – Intesa Sanpaolo Kupa” elnevezésű tornáját. Az egyesület mindenkori serdülő csapata immár harmadszor látja vendégül neves ellenfeleit. Az  FC Barcelona, a Cibona Zagreb, a Bosna Sarajevo és a Partizan Beograd már visszajárónak számít, de az eddig is parádés névsor idén még tovább bővül, hiszen az Olimia AJ Milano is parkettre lép. Pasaréten tehát megismétlődik az idei Euroliga Döntő, melyen a Partizan U14-es csapata revansot vehet a katalánokon… 

Sárosi Bulcsú, a Vasas szakosztályvezetője szerint: „Hatalmas sikernek és elismerésnek tartjuk, hogy az idén is minden csapat elfogadta a meghívásunkat, sőt a Milano révén tovább bővült a mezőny. Ismét tanulni szeretnénk a világhírű utánpótlás-képző egyesületektől. Ugyanakkor partnereink visszajelzése alapján elmondhatjuk: ez a torna a legszínvonalasabb U14-es versenyek közé tartozik Európában, mely komoly erőpróbát jelent számukra is, ezért szívesen jönnek. 

Büszkék vagyunk az eddig megszerzett országos bajnoki címeinkre, érmeinkre, de ezeknél sokkal-sokkal fontosabb, hogy a nálunk nevelkedő játékosok szépen fejlődjenek és lássák az ehhez vezető utat. Külföldi partnereinktől sok mindent elleshetünk, hiszen a spanyol, a szerb, a horvát, az olasz és a bosnyák kosárlabda-kultúra jóval előrébb jár, mint a magyar.
 
Minden honi szakembernek és játékosnak javasoljuk, hogy látogasson ki a Sportcentrumba!”

Vármegyei szövetségek