Személyi változások
01
Feb
2008
Személyi változások
2008. február 1.  |  14:14
Lejárt Harvey Trevor szerzõdése a Falcónál, a klub nem tart igényt a bahamai center további szolgálataira. A ZTE elleni kupameccsen bokasérülést szenvedõ Csiricsre kihagyás vár, de talán nem szakadt el a bokaszalagja.



Harvey Trevor a vakbélmûtéttel mûtött Mikalaj Aliakszeyeu pótlására érkezett még tavaly év végén a Falcóhoz - január 31-éig szóló szerzõdést kötött a klubbal. A kontraktus tegnap lejárt, a klub pedig nem tart igényt a bahamai center további szolgálataira. A menedzsment döntése borítékolható volt, hiszen Aliakszeyeu a vártnál korábban állhatott csatasorba, és remek formában tért vissza.
- Harvey remek kosaras, de nekem nem ilyen típusú játékosra van szükségem - indokolta meg döntését Szrecsko Szekulovics, a Falco KC Szombathely mestere. - Aliakszeyeu mozgékonyabb, többet bír futni, jobban kiveszi a részét a védekezésbõl. Harveynek kondicionális gondjai is voltak, nem bírta azt a gyors tempót, amit a Falco játszik, statikus játékos, klasszikus pozíciós center. Nekünk Kolja minden szempontból hasznosabb. Amúgy Harveyra rossz szavam nem lehet, megfelelõ választás volt, jól pótolta Aliakszeyeut, becsülettel tette a dolgát minden meccsen.Ám a sárga-fekete drukkereket vélhetõen most nem Harvey, hanem Andrija Csirics sorsa aggasztja: a szerb hármas a szerdai ZTE elleni kupameccsen az 5. percben egy rossz lépést követõen fájdalmas arccal, bedagadt, bevérzett bokával hagyta el a játékteret. Az elsõdleges, sebtében felállított diagnózis arról szólt, hogy Csiricsnek a bokaszalagjával vannak komoly problémák. Az éjszakai kórházi vizsgálat szerint viszont a légiós megúszta a bokaszalag-szakadást, csúnya ficam, talán a külsõ bokaszalag részleges beszakadása miatt vár rá néhány hét pihenõ. Ugyanakkor annyira bevérzett a bokája, hogy pontosan csak a duzzanat felszívódása után lehet megállapítani a sérülés mértékét. Az biztos, hogy a hétvégi kupavisszavágót Csirics kihagyja, mint ahogyan a Paks elleni idegenbeli és talán a Pécs elleni hazai bajnoki meccset is.- Eddig remek idényünk van, de azt nem mondhatom, hogy elkerülnének minket a sérülések - vélte Szrecsko Szekulovics. - Pankárt már az idény elõtt elvesztettük, Aliakszeyeu kidõlt majdnem két hónapra, most pedig Csiricset kell nélkülöznöm. Abban azért bízom, hogy Csirics már a Pécs ellen pályára lép. Kemény fából faragták, és ha nincs elszakadva a szalagja, akkor bizonyára idõben játékra jelentkezik. A következõ két meccsen Váradi Kornélra és Will Tamásra hárul majd nagyobb szerep. Biztos vagyok benne, hogy megoldják a rájuk bízott feladatot.



Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapatánál Kenneth Henderson szerzõdését meghosszabbították, Jemaine Thomas maradására nagy esély van, míg Edward McCantsnak még három mérkõzésen bizonyítania kell. Tegnapig, január 31-éig szólt két játékos - Jermaine Thomas és Gráczer Zsolt szerzõdése is a Körmendnél. Mint Szabó Szabolcstól, a KKC tulajdonosától megtudtuk, Thomast továbbra is szeretnék soraikban tudni, ezzel kapcsolatban némi egyeztetés még hátravan a játékos menedzserével, de nincs akadálya annak, hogy a kupahétvégén pályára lépjen volt csapata ellen (a bajnokság elsõ 11 fordulóját a MAFC színeiben játszotta). Gráczer Zsoltnak is további szerzõdést ajánlottak, ám fizetéscsökkentéssel. A 30. évében járó kosaras néhány nap gondolkodási idõt kért.



Robert Nuber és az Albacomp kosárlabda csapata 2008.01.31-ével a játékos kérésére közös megegyezéssel szerzõdést bontott. Nuber 11 mérkõzésen átlag 11 percet játszott és 3 pontot dobott.

A játékos valószínû visszatér Szlovákiába, és ott folytatja majd pályafutását.

Vármegyei szövetségek