Csák Magdolna nem fog többé kosárlabdát
30
Jan
2008
Csák Magdolna nem fog többé kosárlabdát
2008. január 30.  |  16:02


Évekig volt a pécsi nõi kosárlabda-szurkolók kedvence Csák Magdolna, bajnoki címek, kupagyõzelmek, no és egy Euroliga-bronz megszerzésében vállalt tevékeny szerepet. Ki gondolná, hogy Rátgéber László felesége ezek után évek óta nem fogott kosárlabdát a kezébe – és nem is tervezi.

– Most is nagyon sportosan néz ki. Kosárlabdázik?

– Öt éve nem vettem a kezembe labdát! – válaszolja a sokszoros válogatott, kétszer is a legjobb játékosnak választott Csák Magdolna. Látva a hitetlenkedést, hozzáteszi: – Higgye el, így van! Amikor befejeztem a játékos-pályafutásomat, elhatároztam, hogy többé nem játszom. Nem akartam azzal fájdítani a szívemet, hogy esetleg érzem, még menne a játék. Örök szerelem marad a kosárlabda, de egyszerûbb volt így befejezni. Persze a gyerekeimnek azért visszagurítom a labdát.

– Lehet, hogy a kosárlabdázást abbahagyta, de akik önt ismerik, tudják, hogy örökmozgó típus. Mivel köti le most magát?

– Igen, az ismerõseim sokszor szeretnének leütni, hogy ne pörögjek már annyira. Állandóan mozgok, mindig is ilyen volt az életvitelem, és most is ilyen. A férjem, Rátgéber Laci is azt szeretné, ha többet lennék otthon és kevesebbet dolgoznék. A kosárlabda helyett másvalamit választottam, eleinte teremkerékpároztam, aztán áttértem a kangoora.– A fitnesz lett a második szerelem?

– Nem, ez nem szerelem, de annak nagyon örülök, hogy másodszor is azt csinálhatom, amit szeretek. Baranyában évek óta a kangooval foglalkozom, másfél év alatt sikerült elérni, hogy minden generáció megismerte.

– Nehogy megbántsam, de azért nem vagyok biztos benne, hogy minden középkorúnak rögtön beugrik, mi is az a kangoo!

– Az eszköz egy speciális rugós cipõ, ami ízületkímélõ. Sok mindenre jó ez a mozgás, zsírt éget, javítja az állóképességet és a helyes testtartást, nem csoda, hogy a rehabilitációra fejlesztették ki. Fiatalok és idõsebbek egyaránt használhatják, ráadásul teremben és szabadban is

.
– Nem csak sportol, szervez is: február 3-án rendezik a pécsi Lauber Dezsõ Sportcsarnokban az 1. Pécsi Fitnesz Parádét, amelynek az egyik fõszervezõje.

– Így van, Bödõ Csillával és Csizmadia Évával úgy gondoltuk, ne csak Pesten járjanak fitneszre az emberek. A régióban ilyen rendezvény még nem volt. Remélem, sokan eljönnek majd, mert az biztos, hogy mindenki megtalálja a kedvére való programot. Sportfelszerelést mindenképpen hozzanak magukkal, hiszen például itt lesz Béres Alexandra, aki a Nagy fogyás döntõseivel együtt tart órát

.
– Két gyerek mellett van energiája ennyire pörögni? Apropó: akkor most kosaraznak vagy fitneszórákra járnak a fiúk?

– A tízéves Lacika focizik! Minden pszichikai ráhatást kipróbáltunk már, rendre kosármezeket kap, de õ kitart a PMFC mellett. Pedig Laci is többször kérdezte tõle, hány gólt rúgtál az edzésen? Egyet sem, jött a válasz. És hány kosarat dobtál a suliban? Sokat. Akkor miért nem kosarazol? De mindez nem használ, persze nem baj, hiszen látszik, hogy jól érzi magát. A négyéves Tamás pedig már most tiszta apja! Bitang, szinte szétveri a lakást.

– Nézzen ki az ablakon, ragyogóan süt a nap. Benne van egy gyors streetballozásban?

– Nem, tényleg nem! De a szervezésben szívesen részt veszek! 

Vármegyei szövetségek